اولین نشست مدیران ارشد آزمایشگاه مجتمع پزشکی هوشمند بهستون

اولین نشست رسمی مدیران ارشد آزمایشگاه مجتمع پزشکی هوشمند بهستون در تاریخ 14/04/98 با محوریت کلی کنترل کیفی و حفظ کیفیت برگزار گردید. در این نشست جناب آقای دکتر محمدی به تشریح کلیات کنترل کیفی، نحوه ارزیابی، چگونگی حفظ کیفیت و فرآیند‌های دخیل در این پروسه پرداختند.

لزوم اجرای تمامی مراحل کنترل کیفی، پیگیری روزانه مستندسازی و نظارت کامل مدیر کیفی بر این فرآیند‌ها از دغدغه‌های اصلی دکتر محمدی در این جلسه بود. از نظر ایشان بهبود کیفیت مستلزم صرف زمان و آموزش‌های کافی به پرسنل بخش‌هاست که باید به صورت روزانه و مستمر پایش شوند تا در طول زمان بتوان به مطلوب‌ترین حالت ممکن رسید و در عرصه رقابت با سایر آزمایشگاه‌ها موفق بود.

از مسائل مطرح شده در این نشست لزوم شبکه‌ای بودن آزمایشگاه‌ها برای بهبود کیفیت و کاهش هزینه‌ها بود. دکتر محمدی با اشاره به چندین شبکه آزمایشگاهی موفق، عنوان کرد که با استفاده از این مدل هر کدام از اعضای شبکه آزمایشگاهی بخشی از کنترل کیفی را بر عهده خواهند گرفت یا به عنوان مثال برای بررسی و صحه‌گذاری نتایج حاصل از یک کیت خاص، هزینه‌های لازم برای یک آزمایشگاه به تنهایی صرفه اقتصادی نداشته ولی در مدل شبکه‌ای هر آزمایشگاه هزینه‌های به مراتب کمتری را متقبل خواهد شد و با یک بار صحه‌گذاری تمامی اعضای شبکه از نتایج استفاده خواهند نمود.

در مورد اخذ گواهی کیفیت عمده‌ترین بخش مربوط به انجام صحیح کنترل کیفی و تعیین سازوکارهای مرتبط برای کنترل کیفی معرفی گردید. لزوم آشنایی تمامی پرسنل با SOP مربوط به دستگاه و شناسایی منابع خطا و گزارش صحیح تمامی موارد عدم انطباق و تلاش برای از بین بردن علل بروز موارد عدم انطباق از جمله راهکارهای مناسب برای بهبود کیفیت تشریح شدند.

دکتر محمدی با ذکر مثال‌هایی عنوان نمودند که برای بهبود کیفیت و افزایش دقت در آزمایشگاه باید از Target value‌های خاصی استفاده نمود که انتخاب درست این مقادیر در بهبود کیفیت و نتیجتا ارائه خدمات بهتر به بیماران در راستای درمان مناسب کمک شایانی خواهد نمود. ایشان با بیان این مساله که در طول این مسیر نباید به بروشور‌های کیت‌ها اعتماد نمود با ذکر مثالی عنوان نمودند که Linearity برخی از کیت‌ها در عمل با بروشور کیت متفاوت است و برای ارائه گزارش دقیق و واقعی از وضعیت بالینی بیمار باید کیت‌ها مورد بررسی قرار گیرند. ایشان با ذکر مثال هایی، تاثیر مخرب این گونه ناهماهنگی‌ها بر روند درمان و سلامت فرد را مشخص نمودند.

در خاتمه بخش اول، جناب آقای دکتر محمود سلیمانی پرسش خود را در مورد لزوم استفاده از نرم افزارهای کنترل کیفی و دیدگاه آقای دکتر محمدی در این مورد را مطرح نمودند و در پاسخ آقای دکتر محمدی عنوان نمودند که از نرم افزار‌ها برای افزایش سرعت و آسانتر شدن کار می توان بهره جست اما نرم افزار به تنهایی برای کنترل کیفی کافی نیست و پرسنل باید به اصول پایه کنترل کیفی و نحوه انتخاب صحیح روش مورد استفاده تسلط کافی داشته باشند.

در بخش دوم این نشست پس از پذیرایی و استراحت، تعریف موسس و مسئول فنی و در ادامه مسئولیت‌ها و وظایف هر کدام بر اساس قوانین توضیح داده شد و در پایان به موضوع جایگاه‌های مدیریتی الزامی در چارچوب آزمایشگاه و وظایف هر کدام پرداخته شد.